Clăpari

Claparii trebuie sa fie intotdeauna in concordanta cu gradul de pregatire si stilul tau. Exista astazi o varietate de modele de clapari de la diversi producatori ce iti pot "ingreuna" alegerea celui potrivit. O serie de caracteristici iti vin in ajutor atunci cand iti achizitionezi singur claparii (este recomandat totusi sa treci pe la un magazin de specialitate si sa probezi mai multe modele):        

- Marimea - degetele de la picioare trebuie sa atinga varful claparului cand stai in picioare. Cand flexezi, degetele ar trebui sa aiba spatiu sa se miste. Probeaza intotdeauna claparii cu o pereche de sosete pentru ski si foarte important: claparul trebuie sa fie comod la prima incercare in pozitia inchisa; trebuie sa tina piciorul strans dar fara sa determine aparitia senzatiei de arsura.
- Flex-ul - sau flex index reprezinta duritatea claparului; cu cat acesta este mai mare, cu atat claparul este mai rigid. Daca esti incepator nu trece de un flex mai mare de 90. Claparii cu flex peste 100 au grad de confort mai redus.
- Fit-ul - calapodul sau latimea claparului. Alege modelul potrivit stilului tau si apoi fii atent la latimea claparului. Daca este prea larg nu va transmite miscarea catre ski. Un fit ingust este destinat performerilor.
- Constructia claparului -  mai multe clape de inchidere permit o mai buna reglare. Nu strange claparii tare de la primele ture. Acestia se inchid progresiv pe durata intregii zile. Clapele trebuie reglate in asa fel incat sa tina piciorul fix dar sa nu blocheze circulatia sangelui.

Daca ai ales o pereche potrivita de clapari atunci nu vei avea probleme nici cu frigul. De obicei claparii pentru femei sunt tratati in plus pentru o mai buna izolare. Poti spori insa gradul de confort termic si cu o pereche de sosete de ski (le gasesti aici).

Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.