Beţe trekking

Bețele de trekking sau Bețe Telescopice de drumeție 

Sunt sunt varianta modernă a băţului de munte, gasit prin pădure (toiagul care probabil a aparut o data cu ciobanii) utilizat pentru a usura de multe ori deplasare pe teren accidentat. Betele telescopice au devenit in scurt timp o parte esențială a echipamentului de munte atunci când porniți într-o drumeție pe munte, indiferent de sezon, dar mai ales daca traseul este parcurs cu ceva greutate in spate, ele ajutand la stabilizarea greutatii si mentinerea posturii corecte a corpului.

Citeste mai mult...

 

Avantajele betelor de trekking:

Acestea sunt extrem de utile si iarna la coborare, ajută foarte mult la protejarea genunchilor si ofera o stabilitate mai mare in cazul in care traseul este alunecos. Betele sau batul (caci pot fi folosite si in varianta singulara) sunt foarte utile si la traversări mai delicate pentru a oferi un plus de siguranta. Betele telescopice pot fi folosite si petru ski de tura sau ski de coborare, avantajul lor fiind posibilitatea de reglare in functie de inaltime.

Betele de trekking sunt in general din Aluminiu sau Carbon (care in functie de compozitie defineste greutatea) si sunt telescopice din 2 sau 3 segmente, pentru a putea fi reglate in functie de necesitati. Noi recomandam reglajul betelor astfel incat cotul sa formeze cu bratul un unghi de 90 de grade atunci cand mergem pe teren drept, iar la urcare trebuie să fie mai scurte, respectiv la coborâre mai lungi. In acelasi timp la coborare fii atent sa NU ai mâna în bucla curelei astfel, dacă se întâmplă cumva să cazi, eviţi riscul să-ţi fracturezi mana. Daca sunt utilizate corect betele de Trekking isi fac bine treaba iarna si sunt un accesoriu extrem de util care confera siguranta in deplasare, asa ca daca pleci pe munte NU UITA sa le ai pe rucsac.

La magazinul Maia Outdoor gasesti o gama variata de bete de trekking, cu greutati diferite (cele mai usoare fiind FIZAN COMPACT cu 158 grame) recomandate pentru diferite activitati.

Vizualizare ca Grilă Listă

2 Articole

pe pagină
Setaţi descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

2 Articole

pe pagină
Setaţi descendent