Bocanci 3 sezoane

Bocanci 3 sezoane- bocanci munte- bocanci trekking

Pentru a putea avea parte de siguranta si confort este bine sa ne adaptam echipamentul outdoor in functie de activitatea pe care o practicam si mai ales sezon. Bocancii de munte se pot clasifica dupa multe criterii dar cel mai important este sezonalitatea. In functie de aceasta exista: bocanci de 3 sezoane si bocanci de iarna (mai inalti si mai rigizi).

Caracteristici bocanci 3 sezoane - asa cum le spune denumirea acesti bocanci sunt proiectati pentru cele 3 sezoane mai "prietenoase" din timpul anului (primavara, vara si toamna).   Sunt mai rezistenti comparativ cu semighetele si ofera mai buna protectie piciorului. Bocanci de 3 sezoane au o inaltime medie, cuprinzand si fixand glezna iar talpa este ceva mai rigida oferind aderenta sporita. 

In alegerea oricarui bocanc de munte si implicit a celor de trei sezoane cateva elemente au importanta:

Talpa - in general bocancii de 3 sezoane au o talpa mai flexibila pentru un plus de aderenta si tractiune;
Materialul bocancului - pielea Suede in combinatie cu materialele sintetice (poliester sau nylon) sunt cele mai utilizate la bocancii de 3 sezoane si bineinteles membranele impermeabilizante (GoreTex, Sympatex, etc);
Marimea bocancului - intotdeauna probeaza bocancii cu soseta cu care vei merge pe munte si nu ii lua pe cei care iti vin fix.
Alte elemente ale bocancului care pot spori confortul dar si protectia piciorului sunt: intariturile la varf si calcai, sireturile pana in partea superioara, limba bocancului, brantul.

31 Articol(e)

pe pagina

31 Articol(e)

pe pagina