Sâmbătă, 8 iunie, între orele 11:00 şi 18:00, pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ va avea loc Târgul pentru Animale de Companie, organizat de S.C. Salubritas S.A., administratorul adăpostului public în care trăiesc aproximativ 200 de câini găsiţi pe străzile oraşului și care au nevoie de o familie permanentă

ONG-urile locale pentru protecția animalelor – Asociația Prieten Credincios, CIAN (Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț), HAM Piatra Neamț –  vor fi prezente prin intermediul voluntarilor.

Foto: Mihai Amariei

Veți putea afla mai multe informații despre atât despre importanța adopțiilor, cât și a sterilizărilor și microcipărilor.

“Ca medic de adăpost public, vezi multe situaţii neplăcute care ar fi putut fi evitate dacă proprietarii şi-ar fi sterilizat şi microcipat câinii. Prin sterilizare, se elimină comportamentul deranjant al masculilor care pleacă de acasă în sezonul de împerechere, care intră în curţile oamenilor unde există femele în călduri sau formează grupuri pe străzi. Femelele sterilizate nu mai dau naştere puilor nedoriţi, de două ori pe an. În plus, sterilizarea previne câteva forme de cancer, infecţiile uterine, bolile cu transmitere sexuală şi riscul ca femele să îşi piardă viaţa în timpul fătării. Microcipul poate aduce câinele acasă – câinele pierdut sau furat, odată ajuns în adăpost sau la un medic veterinar, va fi identificat şi returnat proprietarului.

Câinii abandonaţi nu sunt de rasă, dar pot deveni adevăraţi membri de familie. La târg veţi putea cunoaşte câţiva dintre câinii fără stăpân.

Deşi cel mai mult ne dorim să adoptaţi, dacă nu aveţi această posibilitate puteţi să le oferiţi o mângâiere, o plimbare în centrul oraşului, iar copiii pot învăţa să facă fără frică cunoştinţă cu un câine.

Pentru informaţii despre adopții și despre activitatea adăpostului urmăriţi pagina de Facebook
Adăpostul de Câini Piatra Neamţ sau sunaţi la 0770 948 683.”

Cătălină Creţu, medic veterinar
Adăpostul de Câini al Municipiului Piatra Neamț


Maia Outdoor este alături de toți iubitorii de animale, natură și mișcare, fiind prezentă pe 8 iunie pe platoul Curții Domnești prin corturile puse la dispoziția participanților pentru a se adăposti de eventualele capricii ale vremii. Mai mult decât atât, în perioada 8 iunie – 8 iulie 2019, Maia Outdoor oferă 10% discount la orice comandă plasată în magazin sau online, dacă faceți dovada adopției (serie microcip) unui câine dintr-un adăpost public de oriunde din țară în ultimele 3 luni.


Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.