Protejează-te de arsurile solare

0
167

Puterea Soarelui crește de la o zi la alta și deși ai putea crede că nu e cazul să aplici creme de protecție solară, radiațiile “acționează” deja și în aceste zile primăvăratice.

Cunoaște tipul de radiații UV:

  • UVA – pot afecta pielea pe termen lung; contribuie la îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor și cel mai grav, apariția unor tipuri de cancer de piele;
  • UVB – mult mai puternice, responsabile de arsurile solare ale pielii și cancerului de piele;
  • UVC – cele mai puternice radiații ultraviolete, dar acestea nu pătrund prin atmosfera noastră;

Indiferent de activitatea precticată outdoor e important să te protejezi de soare și efectele acestuia. Nu uita că nivelul radiațiilor UV crește odată cu altitudinea. Astfel la fiecare 1000 m altitudine câștigați nivelul UV crește cu 10%.

Deasemenea cantitatea de radiații UV este influențată și de starea vremii și de capacitatea de reflexie a suprafețelor. O zi cu nori sporadici și soare pe alocuri îți poate provoca aceleași efecte negative.

Cum să te protejezi de arsurile solare:

Acoperă-ți capul cu o șapcă sau o bandană – pentru a evita supra încălzirea; e important să eviți expunerea directă la Soare, mai ales în orele amiezii;

Protejează-ți ochii – alege modele de ochelari de soare cu 100% protecție UV și cu certificare garantată – marcată cu semnul CE pe ramă;

Protejeaza-ti ochii de arsurile solare

Creme de protecție solară – aplică un strat chiar inainte de a porni în drumeție și nu uita să îl “reîmprospătezi” pe parcurs; poți alege creme cu protecție solara cât mai ridicată, mai ales dacă ai pielea sensibilă; nu uita să îți protejezi și buzele cu balsamuri cu protecție solară;

Iar dacă soarele și-a lasăt totuși amprenta la sfârșitul zilei nu uita să aplici creme sau soluții de calmare după Soare.

De la MaiaOutdoor: am experimentat pe pielea noastră cum soarele te poate “arde” chiar și într-o zi semi-innorată. Alege o cremă de protectie solara într-un recipient mic și pune-o în rucsac alături de trusa medicală. Și nu uita să o aplici de mai multe ori pe parcursul zilei.

Un sfat util: dacă ești adeptul tratamentelor naturiste îți poți proteja pielea și cu ulei de cocos – aplicat înainte de expunerea la Soare.

Alegea îmbrăcămintea cu tratament UV – articolele outdoor de vară vin acum cu tratamente UV și țesături ușoare, respirabile ce nu înmagazinează căldura. Recomandat este să porți tricouri cu mânecă lungă și pantaloni lungi.

Și foarte important în zilele de vară: hidratează-te. Aici poți află cum să rămâi activ chiar și în zilele caniculare ce se apropie.

Cărări cu soare și fără semne pe piele.

Articolul precedentEverest – Himalaya: pământ nemțean pentru o clipă
Articolul următorLa Caiace – start vara și distracție
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu