PrimaLoft Insulation 100% PCR – 100% reciclabilă și performantă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

PrimaLoft Insulation 100% PCR printre noutățile sezonului 2019 prezentate la OutDoor Show din Friedrichshafen. 

Tendințele la nivel mondial în rândul producătorilor de echipamente outdoor sunt utilizarea de materiale și procese de fabricație cât mai sustenabile. Aceste tendințe au fost prezentate și la OutDoor Show desfășurat între 17 și 20 Iunie la Friedrichshafen.

Cercetătorii de la PrimaLoft® – unul din liderii outdoor în domeniu – au venit cu un rezultat revoluționar pentru sezonul 2019, prima izolație termică realizată 100% din PET-uri reciclate.

Cele trei tipuri de izolații lansate sunt:

  • PrimaLoft® Silver Insulation – 100% PCR
  • PrimaLoft® Black Insulation – 100% PCR
  • PrimaLoft® Gold Insulation Luxe™

Obținerea fibrelor din materiale reciclabile necesită o temperatură mult mai ridicată față de fibrele naturale iar procesul nu mai corespunde cu standardele de performanță și sustenabilitate. Performanța celor de la PrimaLoft® este de remarcat întrucât aceștia au găsit modalitatea de a recicla și produce fibre de înaltă performanță mai fine și la fel de catifelate precum cașmirul dar în același timp cu denistate mare și proprietăți termice deosebite.

Noile izolații termice mențin caracteristicile Primaloft deja bine cunoscute: greutate redusă, nivel de compresie mare și proprietăți water-repellent.

Acolo unde alții ar putea vedea deșeuri cei de la Primaloft văd o oportunitate. Din doar 9 sticle PET ei pot face un strat de izolație pentru o jacheta (40gr/m2).

 

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: