PRIMALOFT INSULATION 100% PCR, PERFORMANȚĂ 100% RECICLABILĂ

0
833

PrimaLoft Insulation 100% PCR printre noutățile sezonului 2019 prezentate la OutDoor Show în Friedrichshafen. 

Tendințele la nivel mondial în rândul producătorilor de echipamente outdoor sunt utilizarea de materiale și procese de fabricație cât mai sustenabile. Aceste tendințe au fost prezentate și la OutDoor Show desfășurat între 17 și 20 Iunie la Friedrichshafen.

Cercetătorii de la PrimaLoft® – unul din liderii outdoor în domeniu – au venit cu un rezultat revoluționar pentru sezonul 2019, prima izolație termică realizată 100% din PET-uri reciclate.

Cele trei tipuri de izolații lansate sunt:

Obținerea fibrelor din materiale reciclabile necesită o temperatură mult mai ridicată față de fibrele naturale iar procesul nu mai corespunde cu standardele de performanță și sustenabilitate. Performanța celor de la PrimaLoft® este de remarcat întrucât aceștia au găsit modalitatea de a recicla și produce fibre de înaltă performanță mai fine și la fel de catifelate precum cașmirul dar în același timp cu denistate mare și proprietăți termice deosebite.

Noile izolații termice mențin caracteristicile Primaloft deja bine cunoscute: greutate redusă, nivel de compresie mare și proprietăți water-repellent.

Acolo unde alții ar putea vedea deșeuri cei de la Primaloft văd o oportunitate. Din doar 9 sticle PET ei pot face un strat de izolație pentru o jacheta (40gr/m2).

Articolul precedentDe ce să alegi rucsacii Vango F10 Alplite
Articolul următorVango – partenerul tău de distracție la festivaluri
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.