Nikwax gel – curățare completă pentru bocancii tăi

0
336

Traseele circulate și potecile însorite sunt întotdeauna un prilej de relaxare, de întâlnire cu amicii munților, dar apa are potențialul de a le transforma în “canale” de apa sau noroi. O adevărată provocare pentru bocancii tăi.

Nikwax Gel - pentru curatatincaltaminte
Curățarea bocancilor periodic ajută la păstrarea tratamentului DWR

Noroiul și murădria ce se adună pe bocanci pot afecta tratamentul DWR (Durable Water Repellent), cel care ne ajută la respirabilitate și impermeabilitate. Dacă nu îți curăți bocancii periodic atunci murdăria va începe să atace tratamentul Water Repellent. Praful “atrage” apa și un strat consistent de noroi de pe bocanci ce maschează tratamentul DWR. Astfel respirabilitatea va scădea considerabil ducând la acumularea de umiditate în interior și ulterior la disconfort.

De ce să folosești Nikwax Gel curățare încălțăminte

Nikwax gel pentru incaltaminte

De obicei produsele standard de curățare conșin particule ce atrag apa, ducând într-un final la deteriorarea tratamentului DWR și a impermeabilității.

Gelul de curățat încălțăminte de la Nikwax este un produs special, cu o formulă pe bază de apă ce nu lasă reziduuri pe produs, care ar putea atrage apa, Îl poți folosi cu încredere pe încălțămintea outdoor. Gelul are proprietatea de a reîmprospăta tratamentul DWR și astfel poți aplica mai rar soluțiile auxiliare de impermeabilizare.

În plus, o îngrijire corespunzătoare prelungește durata de viață a încălțămintei și poți face economii pe termen lung.

Nikwax gel este ușor de folosit!

Gelul Nikwax pentru curățat încălțăminte este foarte ușor de folosit iar beneficiile sunt pe măsură. Iată un scurt ghid de curățare:

  • Cu o perie îndepărtează cât mai mult din murdărie și apoi clătește partea exterioară pentru a avea o gheată curată și umezită.
  • Agită flaconul de Nikwax gel, apoi apasă cu buretele direct pe material și aplică un strat generos de gel.
Nikwax Gel - curatare completa
  • Dacă gheata este foarte murdară poți folosi o perie mai fermă pentru îndepărtarea murdăriei
  • Clătește bine cu multă apă
  • Lasă încălțămintea să se usuce în mod natural la aer

Atenție: dacă usuci ghetele lângă o sursă de foc sau radiator materialul se poate crăpa din cauza uscării prea rapide.

  • Odată uscați bocancii pot fi luați pe traseu 🙂
  • Ulterior și pentru o protecție suplimentară poți aplica și soluțiile de impermeabilizare suplimentare: ceară pentru încălțămintea din piele netedă sau spray pentru combinațiile de piele.

Afla mai multe despre produsele Nikwax aici.

Articolul precedentSemighete sau Bocanci de 3 sezoane?
Articolul următorTo do list – munțoman izolat la domiciliu
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu