Metode de spălare și îngrijire echipament cu puf (down)

0
233

Două dintre produsele care sunt nelipsite în bagaj când ne plecam într-o excursie montană sunt o jachetă din puf și un sac de dormit din puf. Puful oferă o izolație de foarte bună care păstrează aerul cald în interior și oferă confort și un somn liniștit în cele mai vitrege condiții. Cu toate acestea, puful nu este lipsit de probleme. Atunci când este ud, se lipește și pierde foarte mult din proprietățile sale de izolare.

detergent grangers

Din nou, tehnologia din ultimii ani s-a îmbunătățit considerabil, producătorii tratând acum membranele care acoperă produsele de puf cu tot felul de soluții care le fac hidrofobe în încercarea de a opri pătrunderea apei la materialul izolant iar acesta să iși păstreaze cât mai mult timp caracteristicile. Deși vremea umedă ar putea dăuna pufului, imaginați-vă ce va face o mașină de spălat atunci când spălăm echipamentele cu puf în condiții improprii. Chiar și noi, până acum câțiva ani am evitat să spălăm jachetele și sacii de dormit cu puf, indiferent de brandurile lor de frică să nu iși piardă proprietățile.

Asta până am descoperit produsele de de curățare profesionale. Așa că, cu o anumită îngrijorare, am aruncat una dintre jachetele mele preferate în mașina de spălat cu un capac plin de Grangers Wash + Repel Down 2 în 1. Instrucțiunile erau pentru o spălare completă la 30 ° C. Odată ce cursul s-a terminat, partea critică este să o uscați cel puțin o oră cu cele trei bile din pachet. Acestea ajută la eliminarea aglomerărilor (se pot folosi si mingi de tenis de câmp)

La detergentul Grangers Wash + Repel Down 2 în 1, formula pe bază de apă este concepută să nu dăuneze tratamentului hidrofob al pufului sau al materialului sintetic. Nu numai că spală puful și materialul exterior ci adaugă și reînprospătează tratamentul de respingere al apei.

Va recomand să folosiți întotdeauna produsele profesionale de curațare de la Grangers sau Nikwax pentru a vă bucura cât mai mult de echipamentele montane.

Lasă un Comentariu