Indicele UV: ce este și cum ne protejăm

0
463

Indicele UV este o unitate internațională standard de măsurare a intensității radiațiilor ultraviolete solare ce pot produce arsuri solare le nivelul pielii. Aceste sunt măsurate la un anumit moment și într-un anumit loc.

Scala indicelui UV a fost dezvoltată de oamenii de știință canadieni în 1992 și adoptată de Organizația Mondială a Sănătății și de Organizația Meteorologică Mondială în 1994.

Scara indicelui UV se întinde de la 0 la 11+, în funcție de condițiile atmosferice.

Cum afecteaza radiatiile UV pielea

Protecția necesară înseamnă: cremă ori loțiune solară cu factor de protecție SPF, ideal peste 30, purtarea ochelarilor de soare, purtarea unei pălării, precum și a sta la umbră.

Atunci când indicele este peste 11, este recomandat, ca, alături de măsurile de protecție enunțate mai sus, să nu ieși din casă între orele 10 și 16, atunci când intensitatea radiațiilor UV este la maxim.

Articolul precedentCupa C.E.T Iacomi – Editia 2021
Articolul următorCu picioarele “pe apa” La Caiace – Galerie Foto
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu