Cum te protejezi de canicula?

0
93

Anul acesta meteorologii ne-au “daruit” multe zile de canicula. Putem sa dam vina pe ei sau pe incalzirea globala, cert este ca zilele cu temperaturi ridicate s-au inmultit. Pana vine week-endul sa ne refugiem la munte sau in oazele de racoare din jurul oraselor este indicat sa ne protejam cat de mult putem de soarele puternic.

Daca practici diverse activitati outdoor sau doar te aventurezi in jungla urbana retine ca o serie de masuri de prevenire iti pot asigura o stare de bine si te vor ajuta sa treci mai usor peste temperaturile caniculare.

Bidon Camelbak Eddy 0.6L
Bidon Camelbak Eddy 0.6L

Cum te poti proteja de canicula?

  • Hidratarea – este esentiala in zilele caniculare; dintre toate lichidele apa este singura care hidrateaza organismul incepand de la nivel celular (nu sucurile, nu bauturile alcoolice sau cafeaua rece). Este important sa bei cel putin 2l de apa zilnic la intervale regulate, nu doar cand iti este sete (setea fiind deja un prim semn al deshidratarii); Iar daca ti-ai planificati ceva activitati sportive trebuie sa stii ca hidratarea adecvata este prima garantie a performantei. Studiile au dovedit ca pierderea cu 2% a apei din greutatea corporala reduce capacitatea de exercitiu cu 20% iar o pierdere de 5% poate reduce abilitatile fizice cu 30%!
  • Crema de protectie solara – nu te gandi ca este utila doar daca mergi la plaja; Soarele este la fel de arzator si la inaltime sau in oras. Daca stii ca vei petrece mai multe ore in bataia directa a razelor aplica un strat de crema pe fata, maini si picioare inainte de a iesi din casa;

    Bandana multifunctionala Bars
    Bandana multifunctionala Bars
  • Ochelarii de soare si sapca –  purtarea ochelarilor de soare nu este doar o moda ci o modalitate de a proteja ochii de radiatiile si lumina puternica; daca porti ochelari de vedere opteaza pentru lentile colorate sau cel putin protejeazati fata de bataia directa a Soarelui; nu pleca la drum in zilele caniculare fara o sapca sau o bandana pe cap, aceasta va preveni aparitia insolatiei;
  • Pauzele mici si dese – cheia marilor succese! Acelasi lucru este valabil si in zilele caniculare, indiferent de activitatea practicata. Fa pauze scurte de hidratare, relaxeaza-te la in zonele cu umbra si nu suprasolicita organismul;
  • Imbracamintea – nu trebuie neaparat sa fie cea mai sumara ci mi degraba din tesaturi usoare, naturale si in culori deschise ce reflecta lumina (culorile inchise inmagazineaza caldura); pentru imbracamintea de munte alege fibrele respirabile ce preiau umezeala de pe piele si o transfera spre exterior;

    Tricou Gravity BioActive
    Tricou Gravity BioActive
  • Trusa de prim ajutor – nu trebuie sa lipseasca din geanta de voiaj sau rucsac; fii pregatit sa tratezi eventuale carente de calciu, dureri de cap, varsaturi sau chiar arsuri solare; Nu uita ca hidratarea este esentiala iar daca problemele se agraveaza cere ajutorul specialistilor.

Te asteptam la magazinul Maia Outdoor cu mai multe sfaturi contra caniculei dar si cu produse de sezon. Si nu uita un organism sanatos are capacitatea de a se regla si suporta mult mai bine canicula. Pastreaza un stil de viata sanatos si bucura-te de vara!

 

 

Articolul precedentTabara caiac Piatra Neamt
Articolul următorSemimaraton Gravity 2015
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu