Cum sa mergi iarna la cort

0
1948

Vrei sa ai o experienta unica, sa simti adevarata iarna la cort si sa te bucuri de peisaje deosebite ?

Ia-ti o zi libera si fugi la munte, dar cu cortul. Iarna la cort, in ciuda temperaturilor scazute, poate fi o experiență plină de satisfacții daca stii sa te pregatesti din timp si sa-ti organizezi bine echipamentul. Există cateva sfaturi utile care fiecare camper de iarnă ar trebui să cunoască și să respecte pentru a evita o experienta negativa.

In primul rand trebuie sa ramai incalzit in hainele care le porti, de aceea regula numarul unu este – indiferent cat de rezistent la frig crezi ca esti, ar fi bine sa te imbraci mult mai bine decat crezi ca este nevoie. Astfel nu uita de sistemul de layering compus din pantaloni grosi de iarna, gecile cu izolatie termica, polarul cel mai gros care il detii si sosetele care-ti asigura cel mai bun confort termic. Iti vei dori, in acelasi timp, sa ai si o lenjerie de corp calduroasa dar care nu o sa stea uda, care sa-ti prinda bine in sacul de dormit.

Al doilea aspect esential al campingului de iarna ia în considerare cat de calduros este adapostul de peste noapte. Asfel cortul de vara, izoprenul subtire sau sacul de dormit de vara nu-ti vor face noaptea mai usoara indiferent cat de bine esti deja imbracat.

Acum gasesti corturi de expeditie si 4 sezoane special construite pentru conditii de vant extrem si cu impermeabilitate mare, lucruri care iti vor garanta o noapte linistita. In acelasi timp trebuie sa alegi si un sac de dormit pentru sezonul rece care rezista la temperaturi extreme de pana la -30 Grade Celsius. Tot pentru sezonul rece recomandam izoprenele mai groase (minim 12mm) sau saltelele cu autogonflabile

Al treilea sfat se refera la mancarea care o pregatiti. Exista o multime de produse nutriționale bogate in calorii pentru a menține constant necesarul corpului tau de combustibil în timpul camparii de iarnă.

Sunt recomandate mancaruri rapide, mese simple sau gustari, cum ar fi amestecurile de cereale, untul de arahide, pâine integrala. Toate acestea sunt bogate in continut caloric si cel mai important poate consumate rapid pentru a reduce la minimum timpul petrecut cu mâinile in frig.

Daca esti genul care îi place să facă mâncare poti prepara o supa instant cu ajutorul unui arzator si a unui set de vase pinguin sau poti chiar praji ceva carne peste un foc deschis. Nu uita nici de termos TSL care te poate incalzi si in toiul noptii in caz ca ai nevoie. Mereu in cazul in care doresti sa gatesti cu foc deschis trebuie sa ai grija cum si unde decizi sa aprinzi focul, fii mereu precaut pentru a evita orice incident.

Intra acum pe Maiaoutdoor.ro si descopera echipamentele potrivite pentru iarna la cort!

Maia Outdoor

Articolul precedentCum sa calatoresti mai mult in 2016 !
Articolul următorMaia Outdoor si Bucovina Guides va invita la SIAH 2016
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu