Cordura

0
3559

Materia prima pentru tesatura numita Cordura® a fost inventata de concernul Du Pont. Cordura® este o tesatura speciala din fibre de poliamida cu rezistenta deosebita la abraziune, tensiune si forfecare iar materia prima este Nylon 6.6. Aceste proprietati sunt conferite printr-un proces de texturizare a materialului supus vaporilor de aer fierbinti (aerul fierbinte este utilizat pentru a uni suprafata subtire a materialului textil cu un material mai rezistent pentru a obtine o suprafata dura).

Cordura® este de:

  • 10x mai rezistenta decat bumbacul
  • 3x mai rezistenta decat poliesterul standard
  • 2x mai rezistenta decat nylon-ul standard

Datorita calitatilor pe care le are, tesatura Cordura® este folosita pe scara foarte larga in industria textila.

Calitati si avantaje:

  • a fost facuta sa imite indeaproape panza de prelata (cort) din care se confectionau anterior rucsacii
  • viata medie la clima temperata este 14 – 16 ani
  • deosebit de rezistenta la abraziune, sfasiere, strapungere, rupere
  • in intervalul termic -20 grade C + 30 grade C isi schimba proprietatile nesemnificativ
  • nu intepeneste si nu devine excesiv de moale
  • se prelucreaza relativ usor.

De la parazapezi si buzunare la incaltaminte si echipamente de protectia, este mai usor ca niciodata sa alegi aspectul, textura si greutatea de care ai nevoie pentru toate tipurile de stiluri. Intreaba consultantii Maia Outdoor pentru a vedea toate produsele la a caror fabricare a fost folosita Cordura.

Proprietati Cordura

Proprietati Cordura

Articolul precedentCe este “Gore-Tex”
Articolul următorTare ca Piatra 2015
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu