Ce face oița Merino vara?

1
324

Merino este una dintre cele mai vechi dar si cele mai rezistente rase de oi din lume. Originare din Noua Zeelanda si Australia oitele rezista unor diferente mari de temperatura. Pentru sezonul rece stratul de lana este unul dublu, consistent si le ofera protectie termica, iar pentru sezonul de vara ele sunt tunse si raman cu un strat subtire de lana, respirabil ce le permite sa nu se supraincalzeasca chiar si la temperaturi de 35 grade.

9555563102735Lana lor, bogata in proprietati naturale este cautata de toti marii producatori de imbracaminte. Stratificarea lanii a inspirat si sistemul de layering in echipamentul tehnic. In ciuda ideii de asociere a lanii doar cu confortul termic in sezonul de iarna, cei de la Ortovox au ales sa valorifice aceasta fibra si pentru sezonul de vara. Printre caracteristicile ce se potrivesc perfect cand temperaturile sunt ridicate enumeram:

  • Respirabilitatea – fibrele Merino pot absorbi o cantitate mare de vapori de apa, pe care ii indeparteaza usor si ii evapora in aer;
  • Caldura si racoare – spre deosebire de firul sintetic lana este o fibra ce reactioneaza la schimbarile termice ale corpului; atunci cand este rece iti pastreaza cald iar cand temperatura creste ofera o senzatie de racoare;
  • Protectie UV – asigura o protectie UV mai mare fata de firul sintetic sau bumbac;
  • Proprietati antibacteriene – fibra absoarbe umezeala si nu permite dezvoltarea mirosurilor neplacute;
  • Fibra moale si elastica – una dintre cele mai fine tesaturi, extrem de confortabila si placuta la atingere cu o elasticitate naturala:
  • Fibra antistatica, anti-imbotire – abosrbind umiditatea tesaturile cu lana merino nu vor acumula energie electrostatica, vor ramane mai netede si nu se vor lipi de corp;
  • Fibra usor de spalat, rezistenta la pete si biodegradabila;
  • Sanatoasa – s-a dovedit ca purtarea articolelor cu lana merino ajuta la reglarea temeraturii corpului, a ritmului cardiac si iti asigura si un somn linistit (sursa: woolmark.com)

Cei de la Ortovox au ales calitatea si de aceea lana oitelor Merino este prezenta in tot echipamentul lor, fie el de vara, de iarna, pentru expeditii. Grija pentru client pleaca de la selectarea atenta a lanii si pana la implementarea de noi tehnologii menite sa asigure maximul de confort.

Maia Outdoor iti recomanda sa incerci produsele Ortovox si te asteapta in magazin sau online pentru mai multe detalii.

Listen to the Voice of the Mountains!

Articolul precedentAccesorii pentru un week-end relaxant
Articolul următorTabăra de caiac iulie 2015
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

1 COMENTARIU

  1. Oi cu lana fina de tip merinos si aceleasi caracteristici ca si suratele din emisfera sudica avem si nu putine si in Romania dar de poate ca alea sunt mai cu mot decat mioriticele noastre pe care le arde arsita si le bate viscolu prin Baragan.

Lasă un Comentariu