Bucură-te mai mult de ploaie cu NIKWAX

0
344

Nu-i aşa că mereu ploaia te ţine în casă? Află din acest articol cum te poţi bucura mai mult de timpul tău outdoor cu NIKWAX, chiar şi atunci când plouă.

Impermeabilizante NIKWAX

Ţi-ai luat o zi liberă şi vrei să ieşi din casă, dar vremea nu este asa cum ţi-ai dorit? Ei bine ar trebui să nu renunţi la planurile tale pentru că nu se ştie ce aventură te aşteaptă. Toţi ştim că ploaia îţi poate strica ziua pe munte, indiferent de echipament, dar acum există mai multe soluţii de la NIKWAX, prin care te poţi bucura mai mult chiar şi de o zi ploioasă.

Despre NIKWAX

 

Ceara Impermeabilizare NIKWAX
Ceara Impermeabilizare NIKWAX

Nick Brown, mergea de la vârsta de zece ani cu tatăl său în Scoția. Fiind nemulțumit de produsele de hidroizolare disponibile la acea vreme, el a creat curând propria sa reţetă de ceară pentru a impermeabiliza ghetele.

În 1977, Nick, începe o afacere profitabilă cu vânzarea unei soluţii tip ceară de impermeabilizare fără înmuiere pentru bocancii de piele. Fiind pasionat de drumeţii, Nick s-a orientat apoi şi către îmbrăcămintea outdoor rezistentă la apa şi vânt, experimentând noi soluţii pentru a le îmbunătăţi proprietăţile.

Pornind de la o “gândire verde”, NICK a hotărât să găsească noi, simple și “curate”, modalități de a impermeabiliza articolele de îmbrăcăminte utilizând soluţii speciale. Astfel, NIKWAX, este prima companie din lume care produce o gamă largă de produse pe bază de apă, pentru refacerea impermeabilităţii fără a dăuna mediului.

Cum funcţionează soluţiile

 

nikwax_tarai006
Detergent TX NIKWAX

Nick Brown a dezvoltat şi brevetat Nikwax TX.10i hidrofug elastomer, un elastomer bazat pe EVA, același material găsit în tălpile flexibile de la încălțăminte. Tratamentul hainei și încălţărilor din piele, cu TX.10i poate rezista la mai multe spălări și adaugă în acelaşi timp rezistență la uzură a echipamentului.

Rezistență la rupere îmbunătățită se realizează prin lubrifierea materialului, iar impermeabilizarea se realizează datorită moleculelor hidrofobe, care fac ca apa să alunece de pe suprafaţa tratată, fără a opri respirabilitatea materialului.

Cu ce să întreţin echipamentul

 

Gama de produse a crescut pentru a cuprinde o multitudine de utilizări personalizate fiecărui tip de echipament (de la întreţinerea frânghiilor de cort, la jachete din puf şi lână merino). NIKWAX oferă în general un tratament în două etape, prima pentru curățare și a doua pentru impermeabilizare. Tratamentele se pot distinge şi după culoarea capacului – “verde pentru curăţat” și “mov pentru impermeabilizat”.

NIKWAX îţi oferă astăzi mai multe soluţii pentru întreţinerea echipamentului tău. Trebuie doar să-l alegi pe cel potrivit tipului de echipament şi să citeşti atent instrucţiunile pentru a obţine rezultatul dorit.

Pentru jacheta sau pantalonii tăi, cu membrană GORE-TEX sau WINDSTOPPER, utilitează soluţiile Wash-IN sau Spray-ON dedicate:

image1_99_103_en-usimage1_99_112_en-usimage1_57_571_en-usimage1_45a_452_en-us

Pentru bocancii tăi foloseşte Gelul de curăţare NIKWAX şi apoi Ceara de împermeabilizare sau Spray-ul de impermeabilizare în funcţie de tipul bocancului. O scurta descriere ai în video de mai jos:

Mai multe produse specializate pentru întreţinerea bluzelor de corp,gecilor din puf sau a altor echipamente, găseşti online la: www.maiaoutdoor.ro/nikwax

Utilizează detergenţii speciali pentru a putea proteja mediul înconjurător de substanţe nocive şi reîmprospătează impermeabilitatea echipamentului tău cu produse speciale de la NIKWAX

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.