Atractii si obiective turistice Neamt

0
986

Daca pasii tai vor ajunge vreodata în zona Moldovei, fie ca esti în vacanta sau în trecere, aseaza în planul tau si o vizita în tinutul Neamtului.

Priveste judetul Neamt ca pe o Românie în miniatura, redus mai exact la 2,5% din suparafata tarii. Aici complexitatea cadrului natural se îmbina armonios cu îndemânarea si talentul creator al omului. Muntii, dealurile si câmpiile se aseaza asemeni unui amfiteatru, iar istoria, arta, traditia se regasesc la fiecare pas, în ruine dacice, cetati medievale, manastiri, de la apele Bistritei, ce odata purta plutasi, pâna în vârful Ceahlaului, strajerul judetului.

Atractii si obiective turistice Neamt:

  • Masivul Ceahlau – „Pe tot întinsul tarii nu este un alt munte, mai cunoscut, mai cântat, mai des pomenit. A dat nastere la povesti si legende în popor, la descrieri minunate din partea multor scriitori. Faima lui nu sta numai în amanuntita arhitectura de piatra, care a rascolit imaginatia poporului; nu i-a stabilit-o impunatoarea infatisare, înaltându-se deasupra celorlalti munti învecinati, cât faptul ca prin acesta e în adevar un far zarit de la departari….” (I.Simionescu); Comorile Ceahlaului nu sunt ascunse ci asteapta sa fie redescperite de turisti, ce vor avea parte de o excursie de neuitat, aici pe un munte de legenda.
  • Raul Bistrita si lacurile sale de acumulare – este unul dintre raurile cu cel mai lung sector montan din tara, care isi linisteste apele in mai multe lacuri de acumulare, cel mai mare fiind lacul Izvorul Muntelui. Odata recunoscuta pentru plutasii sai in drum spre porturile dunarene, astazi raul Bistrita plimba agale stoluri de lebede ce au gasit “confortul” in apele nemtene;

Lasă un Comentariu