Află ce tip de cort ți se potrivește

0
1738

Corturile vin într-o varietate de forme și dimensiuni. În funcție de tipul de drumeție sau camping practicat îți poți alege un cort pe măsură.

Ce cort ti se potriveste
Corturile pot avea o varietate de forme si structuri

Gama Vango îți oferă câte un model pentru fiecare tip de aventură. Fie că te pregătești pentru o noapte la altitudine, în condiții meteo dificile sau pentru o ședere prelungită în camping sau una de relaxare cu prietenii la un festival, ai mai jos o listă cu toate formele de cort și utilitatea lor.

Cort tip dom

 

Cort tip dom - Vango Beat 200
Cort tip dom – Vango Beat 200

Acest model de cort este unul cu un design clasic. Îl vei mai întâlni în unele descrieri și tip iglu și este cea mai indicată alegere pentru cei începători în camping sau pentru călătoriile la festivaluri sau tabere, în condiții atmosferice moderate. Armătura cortului este una simplă, cu o singură zona de intersecție a bețelor, acesta fiind și cel mai înalt punct al cortului.

Avantaje: montare ușoară și rapidă, înălțime generoasă la interior

Dintre modelele Vango cu o structură tip dom poți alege între corturile Beat sau Alpha.

Cort tip tunel

Cort tip tunel - Vango Banshee 200
Cort tip tunel – Vango Banshee 200

Structura tip tunel este una frecvent întâlnită la corturile de drumeție. Acestea au o greutate redusă și echilibrează mult proporțiile pentru cei ce vor să călătorească cu un rucsac cât mai ușor. Armătura acestor corturi, ce include de cele mai multe ori un sistem de tensionare, poate face față cu ușurință intemperiilor meteo. Corturile tip tunel sunt recomandate pentru drumeții în camping-uri și hiking.

Avantaje: oferă spațiu suficient păstrând o greutate cât mai redusă, stabilitate și o montare simplă

Dintre modelele Vango cu o structură tip tunel poți alege corturile din gama Soul – de 1 pers , 2 pers sau 3 pers și modelul Banshee 

Cort cu structură semi-geodezică

Corturile cu structură semi-geodezică au un design tehnic și sunt făcute pentru cei ce se încumetă să campeze la înălțime acolo unde condițiile climatice pot fi aspre. Păstrând greutatea redusă aceste corturi oferă stabilitate chiar și în condiții de vânt puternic. De obicei acest model are 3 puncte de intersecție a bețelor și o structură autoportantă (cortul stă singur ridicat) permițând chiar mutarea lui fară o nouă ridicare.

Avantaje: structură autoportantă, rezistență bună la vânt, greutate redusă

Poți alege cortul Vango Mirage cu structură semi-geodezică.

Cort cu structură geodezică

 

Cort cu structura geodezica - Vango Sigma 300+
Cort cu structură geodezică – Vango Sigma 300+

Corturile cu structură geodezică sunt pentru montaniarzii împătimiți, gata să petreacă o noapte la cort în condiții atmosferice dificile, vânt puternic chiar și zăpadă. Cu o structură ce presupune minim 5 puncte de intersecție a bețelor, acest tip de cort oferă stabilitate sporită. Au de asemenea spațiu generos pentru bagaje și, în funcție de capacitate, câte 2 intrări.

Avantaje: rezistență foarte bună la vânt, stabilitate, spațiu geneos

Poți alege modelul Vango Sigma 300+ și porni cu încredere într-o aventură cu cortul.

Corturile de familie

Cort de familie - Vango Beta 350XL
Cort de familie – Vango Beta 350XL

Corturile de familie au în general formă tip tunel și o capacitate de cel puțin 3-4 persoane. Au o înălțime mare și spațiu generos pentru bagaje. Sunt de obicei separate în 2 sau mai multe încăperi: dormitor, living, zonă de bagaje. Au ferestre mari și ușă ce poate fi ridicată. Sunt perfecte pentru week-end-urile prelungite în camping, la mare sau la munte.

Avantaje: spațioase, dormitor separat, înălțime mare

Îți recomandăm corturile de familie Vango Beta 350XL și Beta 550XL cu spații generoase pentru petrecerea timpului liber.

Te așteptăm la Maia Outdoor să ne spui planurile tale pentru această vară și să îți alegi cortul potrivit. Poți intra și online și alege din varietatea de modele disponibile.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu