5 articole obligatorii în orice drumeție montană!

0
2308

Oriunde ai porni în drumeție verifică să ai mereu în rucsac aceste 5 articole.

Ți-ai pregătit rucsacul pentru o tură pe munte? Nu uita să pui în bagaj și aceste mici articole care, deși ai putea crede că nu îți vor fi necesare, te pot salva în situații dificile.

În acest sezon tot mai mulți turisti au solicitat intervenția Salvamont pentru diferite situații: rătăcirea treaseelor, traumatisme, epuizare etc. De cele mai multe ori turiștii au fost nepregătiți, cu echipament necorespunzator și uneori înafara traseelor marcate.

Respectarea traselor marcate și câteva reguli privind echiparea contribuie la o experiență plăcută pe munte. Citește aici care sunt cele mai frecvente greșeli ale turiștilor pe munte și cum le poți evita.

Iar pentru următoarea tură pe munte asigură-te că ai în rucsac;

De reținut: Rucsacul nu îl mai punem la numarătoare fiind alegerea firească într-o ieșire outdoor. Rucsacul este practic, comod, bine compartimentat și echipat pentru astfel de activități. Nu recomandăm pornirea pe traseu cu genți, poșete, sacoșe sau alt tip de “bagaj”.

1. Sursă de lumină – o frontală sau chiar și o lanternă și baterii de Frontala si harta - nelipsite in drumetierezervă. Ziua se scurteaza iar soarele dispare mai repede pe unele trasee montane. Chiar dacă ți-ai planificat o tură scurta și nu crezi că vei avea nevoie de lumină, frontala nu trebuie să lipsească din rucsac. Poți opta pentru variante clasice sau cele cu mai multe moduri de iluminare (inclusiv lumină roșie sau de semnalizare).

2. Trusă de prim ajutor – în care să ai un minim necesar în caz de nevoie: o folie de supraviețuire, câteva încălzitoare, plasturi sau bandaje elastice și câteva pastile, îți poți face o selecție și desigur pune 1-2 comprimate. Folia de supraviețuire îți poate salva viața: te protejează de hipotermie, vânt, ploaie, apă, de razele soarelui și frig.

Polarul - mereu util in drumetie
Polarul – mereu util în drumeție

3.  O geacă sau un polar – chiar dacă pornești în plină zi de vară pe traseu, pune în rucsac și geaca de ploaie și ceva mai gros. Vremea se poate schimba brusc și poți avea nevoie oricând de o protecție suplimentară ce reduce riscul apariției hipotermiei. Geaca de ploaie sau foița impermeabilă este obligatorie în orice sezon.

4. Telefon și harta – asigură-te că ai baterie la telefon atunci când pleci de acasă și chiar un acumulator de rezervă. Salveaza numarul 0-SALVAMONT (0-725826668) și descarcă-ți înainte aplicația Salvamont și chiar harta zonei în care vei merge. Desigur și harta fizică si o busolă îți vor fi utile. Nu porni singur pe traseu și spune întotdeauna celor apropiați unde vei merge în drumeție. În caz de urgență apelează 112 sau la specialiști.

5. Un mic pachețel – o sticlă de apă și un baton energizant îți oferă hidratare și energie în caz de nevoie. Desigur în funcție de durata traseului pachetul poate fi mai consistent, dar asigură-te că ai mereu o mică rezervă. Nu bea sucuri sau alcool să te hidratezi și nu căra inutil alimente (borcane sau sticle grele).

Alege echipamentul adecvat in orice drumetie
Alege echipamentul adecvat in orice drumetie

Și ca în orice drumeție fii atent la încălțăminte, echipament și nu uita să consulți starea vremii înainte de a porni la drum.

Cărări cu soare îți dorim și lipsite de incidente.

Maia Outdoor
Maia Outdoor
Articolul precedentGORE-TEX Transalpine Run
Articolul următorSoftshell-ul – aspecte pro și contra!
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu