dumitrita

Ionuţ Ştefănescu, Adrian Laza şi Iulian Petre au reuşit să urce pe vârful Cho Oyu

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

„Am urcat pentru Piatra Neamţ şi pentru România“. Mesajul alpiniştilor  Ionuţ Ştefănescu, Adrian Laza şi Iulian Petre care au reuşit să urce pe vârful Cho Oyu (8201 metri), o performanţă personală şi de echipă realizată în condiţii grele de ascensiune.

Cei trei alpinişti din Neamţ au atins vârful Cho Oyu (8201 m) pe 30 septembrie, fructificând o fereastră de vreme mai bună pentru atacul final al crestei. Timp de două zile, condiţiile meteo au fost neprielnice urcării, cu ninsoare fără încetare, -10 grade în termometre şi risc de avalanşe.   „Am urcat pentru Piatra Neamţ şi pentru România“ a transmis alpinistul Ionuţ Ştefănescu din tabăra de la 5700 m, unde a campat alături de colegii de echipă timp de o săptămână deoarece autorităţile chineze nu au permis coborârea până pe data de 7 octombrie.   Iulian şi Adrian au cucerit optmiarul pe 30 septembrie, la ora 12.00, iar Ionuţ a ajuns la 13.30, fără oxigen suplimentar.

„Este o performanţă personală şi de echipă, dar am purtat cu mine, în suflet, gândurile tuturor celor care au crezut că este posibil, m-au încurajat şi m-au susţinut. Valoarea echipei este dată de modul în care fiecare membru ştie să-şi depăşească slăbiciunile şi înţelege să colaboreze! Îmi felicit colegii de expediţie!“, a mai spus Ionuţ Ştefănescu.

 

 

Lasă un Comentariu

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: