MaiaOutdoor

6 caracteristici obligatorii pentru bocancii tăi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Stii deja că bocancii de munte sunt cea mai importantă parte a echipamentului outdoor. Indiferent de sezon sau de traseul abordat este bine să ai încalțările adecvate pe care să te poți baza.

Elemente obligatorii pentru bocancii tai

 

Varietatea modelelor crește în fiecare an iar producătorii se întrec în introducerea de elemente menite să sporeasca funcționalitatea și confortul. Dacă nu ești hotărât ce pereche de bocanci să alegi, ce proprietăți să aibă sau la care poți renunța, ai mai jos o listă cu cele mai importante caracteristici. Încearcă să bifezi cât mai multe pe noii tăi bocanci.

Bocancii de munte cu talpa Vibram

Talpa Vibram

1, Talpa Vibram – este cea care îți oferă aderență sporită, indiferent de suprafața pe care mergi (pămănt, stâncă, teren mixt). Vibram este liderul mondial în producția de tălpi de înaltă performanță pentru industria outdoor, cu peste 75 de ani de experiență. De-a lungul timpului au cercetat, revoluționat și introdus noi modele pentru ca tu să poți păși în siguranță în orice moment.

2, Membrana Gore-Tex sau altă membrană impermeabilă și respirabilă. Membranele impermeabile şi respirabile nu lasă apa să treacă dar permit vaporilor de transpiraţie să iasă la exterior, menţinând piciorul uscat. Acest tip de membrană este recomandat și utilizat pentru o gamă largă de articole de încălțăminte dedicate activităților în aer liber.

Bocancii de munte cu sistem Heel Lock

Sistem Heel Lock

3, Tehnologia Heel Lock –  sau Heel Tension este cea care îți protejează piciorul de formarea bătăturilor în timpul mersului. Datorită acestui sistem călcâiul este fixat în bocanc pentru o stabilitate mai mare în timpul mersului. Tehnologia funcționează perfect dacă este corelată și cu mărimea potrivită. Afla aici detalii cum să îți alegi mărimea la bocancii de munte.

4, Închidere și ajustare rapidș a șireturilor – un aspect la fel de important pentru bocancii tăi este posibilitatea de a-ți ajusta rapid șireturile. Fie că ești obișnuit cu bocancul fix pe picior sau ceva mai lejer. această caracteristică este foarte utilă pentru confortul în timpul mersului. Optează pentru modele la care șiretul trece prin capse metalice sau care îți permit fixarea părții inferioare. Șireturile până la vârf sunt și ele un beneficiu pentru o fixare personalizată.

Bocancii de munte cu varful intarit

Protectie varf

4, Protecția vârfului – una din caracteristicile importante ale încălțămintei outdoor. Întăritura cauciucată a vârfului îți protejează bocancii de lovituri, tăieturi sau zgârieturi ale pielii ce ar putea duce în timp la deteriorarea acestora. Vei întâlni modele care au aceasta suprafață de protecție doar în partea frontală sau și în partea din spate. Modelele de iarnă au această galoșare de jur împrejur, pentru o mai bună protecție la apă sau în timpul utilizării colțarilor.

6, Tehnologia Ankle Padding sau acea caracteristică a bocancilor care îți asigură o fixare perfectă a gleznei și un confort sporit în timpul mersului. Practic glezna este “îmbracată” total de materialul din partea superioară. Toți producătorii au introdus aceasta tehnologie, scopul ei fiind acela de a face bocancul unul cât mai confortabil, adaptabil anatomiei piciorului tău. Vei întâlni modele care au inserții de spumă cu memorie în partea superioară pentru o potrivire perfectă încă de la prima purtare.

Indiferent de modelul ales bocancii de munte au caracteristici care oferă beneficii multiple. Este important să analizezi avantajele și să alegi perechea potrivită tipului de drumeții pe care le faci și mai ales sezonul în care îi utilizezi. Te așteptăm în magazinul Maia Outdoor sau online cu o ofertă variată de bocanci.

MaiaOutdoor.ro

MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: