Sosete de vara

0
224

Protectia si starea de bine sunt printre principalele elemente urmarite in alegerea echipamentului indiferent de activitatea practicata. Privind echipamentul de jos in sus, dupa bocanci, sosetele au un rol major in mentinerea starii de bine. O pereche de sosete bine accesorizate cu incaltamintea potrivita te feresc de umezeala, bataturi sau basici, iti ofera caldura sau senzatie de racoare si confort in timpul mersului.

Asa cum ne adaptam incaltamintea in functie de sezon la fel este recomandat si cu sosetele. Vara este bine sa optam pentru o tesatura care sa ne ofere senzatia de racoare, se usuca rapid si are, preferabil, proprietati antibacteriene.

Producatorul spaniol Mund foloseste pentru gama de sosete de vara tesaturi sintetice deosebit de confortabile (poliamida, poliester, lycra) si numeroase tehnologii menite sa asigure starea de confort indiferent de activitatea practicata.

  • Tehnologia COOLMAX a fost rapid adoptata datorita eficientei maxime impotriva umezelii; abosarbe umezeala si confera senzatia de racoare; o vei gasi la sosetele Mund Atlas, Mund Kilimajaro 

kilimanjaro_maiaoutdoor

  • Tehnologia X-Static® presupune imbinarea fibrei naturale din soseta cu o tesatura ce contine un strat de 99,9 % argint pur, o fibra antimicrobiana, antistatica ce previne aparitia mirosurilor si permite transferul de caldura; o gasesti la modelul Mund Andes, Mund Timanfaya

mund_andes_maiaoutdoor

  • Tehnologia Techno.p.e. silver® ce ajuta la indepartarea umiditatii de pe piele si impiedica formarea mirosurilo neplacute; sosetele de alergare Mund Running Cycling au acesta tehnologie

running-cycling-portocaliu

  • Tehnologia Cupron – foloseste ionii de cupru pentru a crea o zona de protectie ce elimina 99.9% din bacteriile ce pot cauza mirosurile neplacute; aceasta tehnologie o gasesti la sosetele Mund Cervino

Pe langa aceste aceste materiale si tehnologii care au un rol important, micile detalii precum o tesatura fara cusaturi (seamless), banda elastica ce ajuta la fixare, intariturile la varf si calcai iti pot oferi confort suplimentar.

Poate stiai deja ca bumbacul nu este o fibra preferata in randul echipamentului, chiar si in cazul unor sosete de vara. Acesta retine foarte mult apa si se usuca foarte greu.

Un stat util, indiferent de modelul de soseta ales, pune intotdeauna in rucsac o pereche in plus.

 

 

Articolul precedentTrusa de prim ajutor
Articolul următorPantalonii scurti CARGO de la Gravity
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu