Dacă ești pasionat de activități outdoor cunoști deja că geaca impermeabilă este un "Must Have" iar îngrijirea corespunzătoare a acesteia îi prelungește durata de viață și performanța.

Geaca Impermeabila

Cum speli geaca de Gore-Tex, eVent sau altă membrană impermeabilă?

  • Pasul 1 - Citește instrucțiunile de îngrijire menționate de producător pe etichetă
  • Pasul 2 - Folosește soluții speciale de curățare (Nikwax Tech Wash) fie că speli manual sau la mașina de spălat automată
  • Pasul 3 - Dacă eticheta permite folosește uscătorul sau las-o la uscat la aer

Atât! Simplu, nu?

Atunci de ce atâta grijă când spălăm geaca impermeabilă? Curățarea joacă un rol important în performanța acestui articol și în general la îmbrăcămintea cu membrană impermeabilă și tratament DWR (Durable Water Repellent).

Toate gecile impermeabile vin din producție cu un tratament aplicat numit DWR (Durable Water Repellent). Acesta face ca apa să rămână la suprafață și să alunece de pe material.

  • În cazul gecilor într-un singur strat tratamentul DWR este cel care acționează direct și ține apa la distanță

  • În cazul gecilor cu membrană Gore-Tex este folosită o tehnologie de laminare. Membrana permite evaporația și împiedică infiltrarea din exterior, acționând în același timp cu tratamentul DWR - de aici și rezistența mai mare la apă

Pentru a funcționa la parametrii maximi membranele de tipul Gore-Tex, Dermizax, eVent, etc au nevoie de un înveliș DWR la exterior. Dacă materialul exterior începe să abosoarbă apă, va bloca și eliminarea vaporilor de apă din interior. De aici poate apărea condensul, senzația de frig și umezeala.

Tratamentul DWR este afectat în timp de murdărie, praf, uleiuri, transpirație sau fum. Acestea "mascheaza" tratamentul DWR și permit infiltrarea apei.

Soluțiile speciale de curățare îndepărtează delicat murdăria și permit tratamentelor să funcționeze la parametrii normali.

De ce spunem NU detergenților clasici? Aceștia pot lăsa pe haine reziduuri ce atrag ulterior apa, pot acționa mai dur sau conțin parfumuri sau înălbitori ce duc în timp la deteriorarea tratamentului DWR.